Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

24-12-2019

Nog voor 01-01-2020 besparen op belasting en vaste lasten

Vóór het aanbreken van het nieuwe jaar kun je nog jouw vaste lasten drukken of nog even een belastingvoordeel behalen. Het duurt nog maar een paar dagen tot de jaarwisseling, maar toch kun je nog op een aantal manieren voordeel behalen. Wij lichten een paar handige en eenvoudige besparingen toe. 

Werk nog in 2019 aan je pensioen

Nog in 2019 kun je een bedrag aan lijfrente storten op bijvoorbeeld een lijfrenterekening. De storting is onder voorwaarden aftrekbaar van het inkomen. Je legt als het ware een bedrag apart voor het opbouwen van een goed verzorgde oudedag. Wacht hier niet te lang meer mee, want de verzekering of de rekening moet ook mogelijk nog worden geopend. 

Een bijkomend voordeel is dat je ook nog eens bespaart op de heffing over je vermogen. ​ 

Schenk nog dit jaar aan de kinderen

Loop je met plannen rond om je kinderen een bedrag te schenken? Wacht hier niet mee tot het nieuwe jaar. Er zijn twee redenen om niet te wachten. In 2019 kun je namelijk nog profiteren van een schenkingsvrijstelling van 5.428 euro bij schenkingen aan de kinderen. Door nog te schenken in 2019, heb je in 2020 weer de mogelijkheid om belastingvrij te schenken aan de kinderen. Een bijkomend voordeel is dat je ook nog eens bespaart op de heffing over je vermogen. Je vermogen op 01 januari is hiervoor namelijk bepalend. Het bedrag geschonken in 2019 hoef je dus niet meer over af te rekenen.  

Nog in 2019 een dure aankoop doen

Sta je op het punt om voor een groot bedrag iets te kopen? Door de investering in december te doen en niet in de eerste maanden van 2020, kun je ook weer besparen op de heffing over je vermogen. Maar ga geen geld uitgeven om te besparen op de belastingheffing. Zo hoog is de heffing namelijk niet. Als je tot 100.000 euro aan vermogen hebt, betaal je in 2020 omgerekend 0,54 procent heffing. De eerste bijna 31.000 euro (per belastingplichtige) is vrijgesteld. 

Kun je besparen op de zorgverzekering en de energierekening?

Als je toch aan het besparen bent, kijk dan gelijk ook even naar de zorgverzekering. Tot 1 januari kun je overstappen of je bestaande zorgverzekering aanpassen aan de verwachte zorg in 2020. Neem ook direct je energierekening even onder de loep. Energiebedrijven geven namelijk vaak welkomstbonussen weg aan nieuwe klanten. Daar profiteer je alleen van als je overstapt.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens