Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Je lening oversluiten doe je niet alleen voor lagere maandlasten

Geld lenen kan uitkomst bieden, maar je wilt zo snel mogelijk jouw financiële vrijheid terug. Wij kunnen de lening niet wegtoveren, de lasten verlagen kan wel.

Het lenen van geld is het oplossen van een tijdelijk probleem. Je gaat een uitgave doen, maar je hebt het nodige geld er even niet voor. Natuurlijk kies je voor de lening die perfect bij jou past. De lasten moeten dus laag zijn en de lening moet geschikt zijn voor jouw bestedingsdoel. Een niet goed passende lening kun je afscheid van nemen door het oversluiten van je lening.

Zit je bijvoorbeeld door een inkomensdaling door corona krap bij kas? ​

 

Waarom sluit je jouw lening over?

Door het oversluiten krijg je recht op de lage rente van dit moment, maar er zijn meer voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Je kunt meerdere leningen samenvoegen. Daardoor kun je recht hebben op een lagere rente en je hebt maar één partij waar je een schuld hebt;
  • Het rentevoordeel kun je ook gebruiken voor het inkorten van de looptijd van de lening. Je komt dan sneller van de lening af;
  • Zit je bijvoorbeeld door een inkomensdaling door corona krap bij kas? Door het oversluiten van meerdere leningen ineen hoef je maar met één partij een betalingsregeling treffen;
  • Je kunt een lening met een variabele rente inruilen voor een lening met een vaste rente.

Een lening moet bij je passen

Je financiële zaken moeten goed geregeld zijn. De oplossingen moeten bij jou passen en goed betaalbaar zijn. Een lening moet vooral verantwoord zijn. Dat wil zeggen dat je niet teveel betaalt en je moet niet boven je budget lenen. Door het oversluiten van je lening kun je de maandlasten verlagen en jou dus financiële ademruimte geven.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het heel simpel. Bij het oversluiten lost de nieuwe bank de lening bij je huidige bank af. Door de lage rente bij de nieuwe bank betaal je dus minder aan rentelasten. Dit voordeel kun je op verschillende manieren ontvangen. Je kunt de maandlasten van de lening verlagen, maar je kunt de maandlasten ook op hetzelfde niveau houden en zorgen voor een snellere aflossing. In beide gevallen heb je er dus baat bij. Samen met je adviseur kun je eerst inschatten of het oversluiten haalbaar en ook verstandig is. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-11-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.