Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Kun je zelf een online een hypotheek afsluiten?

Een hypotheek kun je online afsluiten, maar slim is het niet. Een hypotheek is namelijk vakwerk.

Zelf een hypotheek afsluiten levert jou een besparing aan kosten op, maar is het ook verstandig? Wij geven vijf redenen waarom je kiest voor een expert. 

Online kun je op hoofdlijnen hypotheken en aanbieders vergelijken en de hypotheek met de laagste hypotheekrente kiezen. Een kind kan het regelen, zolijkt het. Maar een hypotheek is iets zeer persoonlijks. Wij geven jou vijf redenen waarom je beter naar een onafhankelijke adviseur kunt gaan. De hogere kosten verdien je ruimschoots terug.

Reden nummer 1 – Een hypotheek moet bij jou passen

Er zijn verschillende vragen die eerst gesteld moeten worden voordat je de beste hypotheek kunt selecteren. Zijn er op termijn verbouwingsplannen? Wat wordt het inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Wat zijn jouw toekomstplannen? Dit zijn nog maar een paar van de tientallen vragen die eerst beantwoord moeten worden, voordat je een hypotheek kiest. Je moet verstand hebben van hypotheken om vervolgens de juiste keuze te maken. Een hypotheek is altijd maatwerk.

Reden nummer 2 – De hypotheek moet ook in de toekomst betaalbaar blijven

Zolang het inkomen binnen blijft komen zijn de hypotheeklasten betaalbaar. Bij het kiezen van een hypotheek is het verstandig om ook stil te staan bij veranderingen gedurende de looptijd. Zijn de maandlasten na het overlijden van een van de partners nog op te brengen? Heb je de wens om vanaf jouw 62e jaar minder te werken? Daar kun je bij het afsluiten van de hypotheek al rekening mee houden en op in spelen. De hypotheek moet geen belemmering worden.

Reden nummer 3 – De maandlasten moeten passen in jouw budget

Geldverstrekkers hanteren standaardbedragen aan maximale hypotheken. Maar voor jou is het belangrijk of de maandlasten echt betaalbaar zijn. Als jij een paar keer per jaar op vakantie wilt, moet dat niet overgaan omdat je duur woont. De keuze van de rentevaste periode speelt hierin ook nog een belangrijke rol. Langer vastzetten geeft hogere maandlasten, maar wat is wijsheid?

Reden nummer 4 – Ga voor de beste hypotheek

Bij de online vergelijkers ligt de nadruk te veel op de laagste lasten. Dat is goed, je wilt zo weinig mogelijk betalen. Maar de voorwaarden zijn minimaal zo belangrijk. Is jouw hypotheek bijvoorbeeld mee te verhuizen naar een ander huis? Als dat wel mogelijk is, wat zijn dan de voorwaarden en de valkuilen? Als je niet dagelijks met hypotheken werkt, weet je niet waar je op moet letten en wat belangrijk is. Als je ziek bent kies je toch ook niet zelf de medicijnen? Daarvoor ga je naar de specialist.

Reden nummer 5 – Tips los van de hypotheek

Bijvoorbeeld voor samenwoners moeten er andere zaken geregeld worden in vergelijking met gehuwden. Daar sta je niet bij stil, maar door een adviesgesprek met een onafhankelijke adviseur word je gewezen op zaken waar je anders niet bij stilstaat. Heb je al eerder een huis gekocht? Dit kan van invloed zijn op de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. Online word je niet gewezen op zaken waar je mogelijk wel tegenaan loopt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-06-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.