Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Ondernemers schakelen hulp te laat in

Ondernemers blijken te laat hulp in te schakelen bij problemen. Dat is zonde, want het kan anders.

Ondernemers roepen volgens onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam te laat hulp in bij verschillende soorten problemen. Onder andere bij financiële zorgen.

De onderzoekers hebben het over vier soorten problemen, namelijk administratief, financieel, persoonlijk en overig. Deze oorzaken staan niet los van elkaar, maar ze kunnen elkaar wel versterken. Administratief en financieel hebben bijvoorbeeld duidelijke raakvlakken. Want als je de administratie niet goed op orde hebt, weet je vaak ook niet hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat.

Ondernemer kan niet zonder vertrouwen van de klant

Met ondernemers die in financiële nood verkeren doen particulieren en bedrijven liever geen zaken. Want wanneer een onderneming omvalt heeft dat ook gevolgen voor de leveranciers van die onderneming. Dat hebben we in de afgelopen jaren ook gezien met winkelketens die inmiddels zijn verdwenen. Maar wanneer bekend is dat een onderneming in financiële problemen verkeert trappen ook consumenten op de rem. Zij zullen aarzelen er nog iets te kopen, want ze kunnen na een faillisement met klachten niet teruggaan met het product. 

Hulp inschakelen 

Financiële problemen wereldkundig maken is dus niet verstandig, maar dat hoeft ook niet. Je kunt namelijk hulp inschakelen van de boekhouder, accountant, de bank en natuurlijk van ons. Wacht hier bij voorkeur niet mee tot de problemen niet meer beheersbaar zijn. De boekhouder of de accountant heeft vaker met dit bijltje gehakt, maak dus vooral gebruik van zijn of haar kennis van zaken. Hij of zij kan met creatieve oplossingen komen. Bijvoorbeeld een aanvullende financiering. 

Snijden in de verzekeringslasten

Soms kan het verstandig zijn eens kritisch naar de vaste lasten te kijken. Want door minder uit te geven kan een onderneming gezonder worden. Dit doe je niet door noodzakelijke verzekeringen op te zeggen. Want bij schade moeten de gevolgen wel op een verzekeraar afgewenteld kunnen worden. Maar bij sommige verzekeringen kun je in geval van nood wel een premiepauze overwegen. Met name de lijfrentepolissen kennen vaak een dergelijke mogelijkheid. Ideaal? Nee. Maar het kan soms net dat kleine beetje ondersteuning geven dat nodig is. 

Andere opties

Tot een aantal jaren geleden werd er bij het financieren van een onderneming alleen maar gedacht aan een oplossing via de huisbank, maar er zijn tegenwoordig meer opties. Met factoring kun je bijvoorbeeld de cashflow goed op gang houden en ook voor een lening zijn er alternatieven. Wil je er eens over praten, neem dan even contact met ons op. We gaan graag even met je meedenken. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-08-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.