Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Noodzakelijke verzekeringen voor een eigen bedrijfspand

Verschillende verzekeringen zijn belangrijk bij een eigen bedrijfspand; denk vooral aan een brandverzekering.

Een bedrijfspand verzekeren vraagt om specifieke kennis van zaken. Hier schakel je een expert voor in. Wat moet je weten over het verzekeren van een bedrijfspand?

Een bedrijfspand moet goed verzekerd zijn. Zonder pand kun je niet produceren, en dus geen geld verdienen. Daarnaast hebt je ook nog het financiële risico. Een onverzekerd bedrijfspand dat in de brand vliegt kan het einde van jouw onderneming betekenen. Bij het verzekeren moet je ook nog goed letten op de eisen en de voorwaarden. Niet voldoen aan de gestelde eisen kan er alsnog voor zorgen dat de verzekeraar bij schade niet uitkeert.

Wat mag je van een brandverzekering verwachten?

Er wordt gesproken over brandverzekeringen, maar de dekking is vaak veel ruimer. Inbraak en storm zijn meestal ook meeverzekerd. Toch gaat het hoofdzakelijk om het risico van brand. De kans op brandschade is klein, maar als het ontstaat zijn de financiële gevolgen niet te overzien. Binnen een paar minuten kan het pand volledig verwoest worden. De brandverzekering zorgt ervoor dat je het pand weer kunt herstellen of herbouwen.

Let wel goed op de strenge eisen

Het risico van brand wordt sterk beïnvloed door de activiteiten in het bedrijfspand. Bij brandgevaarlijke werkzaamheden moet je voor het verzekeren aan strikte eisen voldoen. Maar hetzelfde kun je bijvoorbeeld ook zeggen over panden waar veel elektrische installaties gebruikt worden. Hier moeten periodiek inspecties voor worden uitgevoerd om de brandveiligheid te controleren. Zo kent iedere branche weer verschillende eisen waaraan moet worden voldaan.

Verzeker niet alleen het pand

Zonder het bedrijfspand kan een bedrijf niet functioneren, maar vergeet de inventaris niet. In een bedrijfspand staat vaak voor een kapitaal aan bedrijfsmiddelen. Deze moeten ook goed verzekerd worden. Alles wat niet vastgenageld zit aan het pand, is niet verzekerd op de polis van het bedrijfspand. Hiervoor sluit je een inventarisverzekering af. Maar let op! Motorrijtuigen zijn niet standaard meeverzekerd. Hiervoor heb je een motorrijtuigenverzekering nodig.

Tijdelijk niet kunnen werken geeft ook schade

Bij brand volgt er een uitkering van de verzekeraar. Met het uitgekeerde bedrag kan de schade hersteld worden, maar hoe overleeft jouw onderneming tot je weer op volle kracht vooruit kunt? Het kan wel een paar maanden tot jaren duren voordat je weer verder kunt. In de tussentijd ben je waarschijnlijk ook klanten kwijt. Ook hier kun je jouw onderneming tegen verzekeren, namelijk met een bedrijfsschadeverzekering. De verzekering kan zo goed mogelijk worden afgestemd op de risico’s die jouw onderneming loopt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 12-03-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.