Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zzp'er - Is alles goed verzekerd?

Zakelijke bezittingen worden meestal niet gedekt door een inboedelverzekering, dus check de risico's goed.

Wist jij dat zakelijke bezittingen vaak niet verzekerd zijn onder de inboedelverzekering? Producten verkopen vanuit huis wordt al gezien als zakelijk. Waar ligt de grens?

In Nederland zijn ruim één miljoen zzp’ers actief. Bijvoorbeeld jouw computer en de kantoormeubelen zijn niet verzekerd op de inboedelverzekering. Een nog groter risico vormt de aansprakelijkheid voor schade aangericht aan anderen. Het risico is verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), maar als je als zzp’er schade aanricht ben je niet verzekerd. Hetzelfde geldt ook voor een onschuldig lijkende webwinkel waar je activiteiten voor uitvoert. Of in de avonduren werk je bijvoorbeeld nog als dakdekker of als nagelstylist. Een zakelijk gekochte telefoon is niet meeverzekerd op de particuliere reisverzekering. Hetzelfde geldt ook voor de telefoon waarvoor je zakelijk de maandlasten draagt.

Hoe kun je het risico wel verzekeren?

Hier is geen kant en klare oplossing voor te geven. Per individueel geval kan het verschillen. Als je af en toe iets op Marktplaats verkoopt zullen verzekeraars niet moeilijk doen. Iemand die via eBay een eigen online winkeltje heeft, kan bij een brand de schade aan zijn verkoopvoorraad mogelijk niet claimen op de inboedelverzekering. De grens is vaag. Ga in gesprek met jouw adviseur over de beste verzekeringsoplossing. Hij of zij heeft vaker met dit bijltje gehakt.

Het risico van aansprakelijkheid moet je niet onderschatten

Een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Wat als je een ondeugdelijk product hebt verkocht? De koper loopt bijvoorbeeld lichamelijk letsel op en raakt daardoor arbeidsongeschikt. De aansprakelijkheid hiervoor kan bij jou liggen. Bij het leveren van diensten kan er financiële schade ontstaan. Je hebt tegen betaling bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting voor iemand ingevuld. Door een foutieve opgave van bepaalde fiscale gegevens ontstaat er een kostenpost van duizenden euro’s. Jij bent hiervoor aansprakelijk te stellen. Jouw diensten waren immers niet goed. Deze schadeclaim kun je niet verhalen bij een verzekeraar van jouw particuliere verzekeringen.

Daarom zijn verzekeringen adviesproducten

Er wordt nog weleens gezegd dat particuliere schadeverzekeringen geen adviesproducten zijn. Veel mensen die dat denken komen na de eerste de beste schade alsnog naar de onafhankelijke tussenpersoon. Bij schade blijkt namelijk de kwaliteit van de verzekering. Waar het vaak aan schort is de afstemming van de verzekeringen op de risico’s. Verzekerden die thuis ook aan het ondernemen zijn, moeten de verzekeringen hierop afstemmen. Veel particulieren weten dat niet, en dat is ook logisch. Ieder zijn eigen vak. Goed advies inwinnen voorkomt teleurstellingen bij schade.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-03-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.