Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Een snelle hypotheek - Wat zijn de nadelen?

Een hypotheek krijgen binnen een week of zelfs een dag is handig, maar mag de kwaliteit niet schaden.

Een hypotheek binnen één week, of zelfs binnen één dag. Het is mogelijk, maar is het ook wenselijk? Meestal is er helemaal geen haast.

In sommige gevallen moet een hypotheek snel geregeld worden, maar in veruit de meeste gevallen niet. Kiezen voor een geldverstrekker die snel met geld over de brug komt verkleint de keuzevrijheid. Heb je de tijd? Kies dan voor kwalitatief de beste hypotheek, niet de snelste. Jouw hypotheekadviseur zorgt er wel voor dat alles op tijd wordt geregeld.

Is een hypotheek binnen één dag mogelijk?

Als alles mee zit, is een hypotheek regelen binnen één dag mogelijk. Laten we het anders zeggen, geldverstrekkers kunnen het. Maar dan moeten ze wel beschikken over alle stukken die ze voor het beoordelen nodig hebben. Alleen al door het laten taxeren van een huis gaat het vaak langer duren. Het is ook de vraag of het zo snel moet. Je kunt tijdsdruk hebben, maar in de meeste gevallen heb je wel even de tijd.

Vaak kan het ook gewoon niet snel

Onder ideale omstandigheden kan een hypotheek snel geregeld worden, maar vaak is het anders. Er zijn bijvoorbeeld nog lopende leningen of uitgestelde betalingen geregistreerd bij het BKR. Of de werkgeversverklaring ligt lastig en er is nog een te verkopen huis waar nog het nodige voor geregeld moet worden. Door een kink in de kabel kan het afronden van de hypotheek eenvoudig een week of nog langer uitlopen.

Adverteren met een snelle hypotheek mag niet meer

Een tijdje terug waren geldverstrekkers aan het adverteren gericht op de snelheid waarmee ze hypotheken kunnen verstrekken. Hier was de toezichthouder AFM niet blij mee. De nadruk moet liggen op een kwalitatief goede hypotheek, niet op de snelheid. Een hypotheek is namelijk geen pakketje dat je gaat bezorgen. Het is een lening van honderdduizenden euro’s, waar gedurende misschien wel dertig jaren vaste maandlasten uit voortvloeien. Bij het kopen van een huis mag de koper niet gestimuleerd worden om te kiezen voor de snelste partij.

Goed advies inwinnen is prioriteit nummer één

Bij het kopen van een huis moet de hypotheek in sommige gevallen snel geregeld worden. Toch is dat nog geen reden om overhaaste beslissingen te nemen. Het is namelijk nogal wat. Toch niet de hypotheek die het beste bij jou past afsluiten, kan een grove fout zijn. Een goed advies verstrekken kost tijd. Er moet bijvoorbeeld ook gekeken worden naar risico’s als het overlijden, het arbeidsongeschikt raken of je baan verliezen. Als het tegenzit moeten de hypotheeklasten ook nog betaalbaar blijven. Een hypotheek is meer dan een lening en een afbetalingsregeling.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 12-04-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.