Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Kun je zakelijke verzekeringen online afsluiten?

Kun je verzekeringen voor jouw onderneming zelf online afsluiten of kleven daar te grote risico’s aan?

Voordat je een zakelijke verzekering afsluit moet je goed weten waar de verzekering aan moet voldoen. Je kunt hem online afsluiten, maar slim is het niet.

Binnen een paar klikken kun je online een verzekering afsluiten, maar vooral voor zakelijke verzekeringen is dat niet aan te raden. Verzekeringen moeten namelijk goed passen bij het risico en ze moeten ook nog eens passen bij jou en bij het verzekerde object. De voorwaarden voor een uitkering zijn ook nog belangrijk. De beste verzekering kiezen is geen kwestie van premies vergelijken. Ook de polisvoorwaarden moeten bij het vergelijken betrokken worden.

Een zakelijke verzekering afsluiten is maatwerk

Het zijn over het algemeen verzekeringen waarbij de premie en de voorwaarden afhankelijk zijn van omstandigheden die per bedrijf kunnen verschillen. Het maakt voor een gebouwenverzekering bijvoorbeeld een groot verschil welk soort bedrijf gevestigd is in het pand. Ook het type werkzaamheden maakt een verschil. Er moet bijvoorbeeld een betere brandbeveiliging ingebouwd worden of het hang- en sluitwerk moet van de beste kwaliteit zijn. In ieder geval is het altijd verstandig om een tussenpersoon het pand van binnen te laten bekijken. Waarschijnlijk schakelt de verzekeraar ook nog een expert in voor het bepalen van het verzekerd bedrag en voor de beveiligingseisen.

Zelf verzekeringen online afsluiten kan je geld kosten

Bij het online vergelijken ligt de nadruk op de premie. Op zo’n manier vergelijken zal je waarschijnlijk een aantrekkelijke premie opleveren, maar op langere termijn kan het je geld kosten. Pas bij schade blijkt wat je aan jouw zakelijke verzekeringen hebt. Bij een claim op de verzekering zal de verzekeraar een expert inschakelen voor het vaststellen van het schadebedrag, maar de expert krijgt ook nog een extra opdracht mee. De expert zal controleren of het risico ook daadwerkelijk overeenkomt met hetgeen verzekerd is. Als de schade bijvoorbeeld veroorzaakt is door niet verzekerde werkzaamheden, kan de verzekeraar de claim afwijzen. Als wij een zakelijke verzekering afsluiten beoordelen wij ook gelijk wat de te verzekeren gevaren zijn. Zo voorkom je problemen bij schade.

Heb ook speciale aandacht voor de complexe verzekeringen

Het afsluiten van bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering heel precies werk. In het aanvraagtraject moet niets over het hoofd worden gezien. Je moet echt verstand hebben van het verzekeren om hiaten in de verzekeringen te voorkomen. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij:

  • Transportverzekeringen
  • CAR Verzekeringen
  • Bedrijfsschadeverzekeringen
  • Cyberverzekeringen

Er zijn meer specifieke verzekeringen waarbij het zeer nauw komt bij het aanvragen daarvan. Eigenlijk is dat ook al het geval voor de gebouwenverzekering en de inventaris- en goederenverzekering.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-07-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.