Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Een zakelijke rekening rondkrijgen

Heeft jouw bedrijf extra kapitaal nodig? Een zakelijk krediet kan de oplossing zijn. Waar moet je op letten?

Bij het aanvragen van een krediet is een goede voorbereiding aan te raden. Hoe kun je geldverstrekkers over de streep trekken?

Een lening krijg je alleen als de uitlener er voldoende vertrouwen in heeft dat je het geleende geld terugbetaalt. Je kunt zelf invloed uitoefenen op het vertrouwen hierin. Door een goede voorbereiding kun je jouw financieringsaanvraag een grotere slagingskans geven. Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Zorg dat je de cijfers paraat hebt

Geldverstrekkers vragen financiële gegevens op om na te gaan hoe kredietwaardig je bedrijf is. Ze zoeken naar extra zekerheden dat ze het uitgeleende bedrag ook daadwerkelijk terugkrijgen. Uit de winst- en verliesrekening kunnen de geldverstrekkers informatie halen, maar daar zal het niet bij blijven. Ook in de aangifte inkomstenbelasting over de afgelopen jaren zullen ze geïnteresseerd zijn. Het liefst ook nog met een prognose voor het lopende jaar en de volgende jaren.

Waar wordt het geleende geld aan uitgegeven?

Maak voor de geldverstrekker duidelijk hoe je het geleende geld gaat investeren. Wat zijn de winstprognoses? Je gaat het geleende geld bijvoorbeeld gebruiken voor het verbouwen van het bedrijfspand. Wat gaat de verbouwing doen voor jouw omzet en de verwachte winst? Eigenlijk moet je onderbouwen waarom je een krediet aanvraagt voor jouw bedrijf.

Hoe zorg je voor een goede onderbouwing?

Als je door de investering een omzetgroei van 25 procent verwacht doe je er verstandig aan om jouw verwachting goed te onderbouwen. Waar is de verwachting op gebaseerd en kun je het ook aannemelijk maken? Licht met concrete cijfers jouw theorie toe. Je kunt bijvoorbeeld nu niet voldoen aan de grote vraag naar jouw producten. Met het krediet kun je de productiecapaciteit wel leveren. Wat levert het jou financieel op en welke hogere lasten verwacht je? Maak hierbij niet de fout om cijfers veel te gunstig in te schatten. Dat kan jouw verhaal en visie namelijk afbreken. Uit jouw begroting moet zo goed mogelijk blijken waarvoor je het gewenste kredietbedrag nodig hebt.

Probeer de zienswijze van de geldverstrekker in te schatten

Jij vraagt het krediet aan, omdat je het een goede stap voor jouw bedrijf vindt. De geldverstrekker wil jou graag het geld verstrekken, omdat dit hun verdienmodel is. De geldverstrekker wil dus zoveel mogelijk zekerheden voor het terugbetalen van het uitgeleende geld. Verplaats je dus in de positie van de geldverstrekker om de kans van slagen in te schatten. Jouw adviseur kan je helpen met het krijgen van inzicht.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-10-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.