Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Noodzakelijke verzekeringen voor startende ondernemers

Welke verzekeringen kunnen startende ondernemers echt niet zonder?

Je hebt de grote stap gezet! Je bent ingeschreven als ondernemer. Welke verzekeringen moet je in ieder geval afsluiten voor jouw onderneming?

Het ondernemerschap geeft vrijheid, maar geeft ook extra verantwoordelijkheden. Er zijn zaken die je als werknemer niet zelf hoeft te regelen, maar als ondernemer wel. Sommige financiële zaken moet je direct regelen en andere kun je een aantal maanden doorschuiven. Een goed voorbeeld hiervan is een pensioenvoorziening. Dit is misschien niet de eerste prioriteit voor jou als starter, maar verlies het zeker niet uit het oog. Wat moet je in ieder geval wel direct regelen?

Je kunt echt niet zonder een aansprakelijkheidsverzekering 

Tijdens het werk kun je door jouw verantwoordelijkheid schade veroorzaken aan een ander. Het kan gaan om een materiële schade van een paar honderd euro, maar het kan ook om veel grotere bedragen gaan. Je veroorzaakt bijvoorbeeld letselschade waardoor iemand nooit meer kan werken. De schadeclaim kan in dat geval hoog uitvallen. Met een aansprakelijkheidsverzekering dek je jezelf en jouw bedrijf goed in.

Verzeker je spullen goed

Je gaat waarschijnlijk niet als starter al een bedrijfspand kopen, maar de spullen waar je mee werkt moet je wel verzekeren. Zakelijke bezittingen zijn namelijk nooit verzekerd in de inboedelverzekering. Hiervoor sluit je een inventaris- en goederenverzekering af. Hierin kun je ook jouw voorraden en onderdelen waarmee je werkt verzekeren.

Verzekeren tegen bedrijfsstagnatie

Door een brand of een inbraak gaan bijvoorbeeld jouw spullen, die je gebruikt voor je werk, verloren. De inventaris- en goederenverzekering kan de financiële schade opvangen, maar daarmee ben je nog niet volledig gecompenseerd. Je moet de verloren spullen weer nieuw kopen en mogelijk moet je ook op zoek naar een ander bedrijfspand. In deze periode kun je niet werken, maar lopen de kosten wel door. Met een bedrijfsschadeverzekering kun je dit gevaar verzekeren.

Je kunt arbeidsongeschikt raken

Werknemers hebben recht op doorbetaling van het loon bij ziekte. Bij langdurige ziekte kan er recht bestaan op een WIA-uitkering. Ondernemers hebben hier geen recht op. Je moet als startende ondernemer dus gelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Met veel pech kun je in de eerste maand van jouw ondernemerschap al arbeidsongeschikt raken.

Wat zijn de financiële gevolgen bij het overlijden?

Het opbouwen van een goed pensioen kun je nog wel een paar maanden doorschuiven, maar denk ook na over het risico van het overlijden. Als je niet in een pensioenregeling zit, is er waarschijnlijk niets geregeld mocht je komen te overlijden. Kunnen de overige gezinsleden de vaste lasten dan nog wel dragen? Met een overlijdensrisicoverzekering kun je de financiële gevaren verzekeren.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 27-10-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.