Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Gevaren van het huren van een e-step in het buitenland

Een e-step is een populair vervoersmiddel tijdens een stedentrip. Maar is dat wel verstandig en ben je verzekerd?

E-step huren in het buitenland

In een hoog tempo de stad door als je op vakantie bent de e-step maakt een enorme groei door in populariteit. Sommige steps lijken betrouwbaar, maar tikken al snel een veel te hoge snelheid aan. En dan ligt gevaar op de loer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Let dus op als je een e-step huurt op vakantie, want je bent in veel gevallen onverzekerd. Dat betekent dat je bij schade aan anderen wel eens volledig zou kunnen opdraaien voor de kosten. 

Schade aan anderen

In Nederland zie je regelmatig een e-step voorbij komen. Als ze als motorvoertuig zijn aangemerk dan mag je de openbare weg op en kun je (bij een aantal maatschappijen) een verzekering afsluiten. In het buitenland ligt dat anders. Daar is vaak niks geregeld, waardoor je bij schade zelf op zult moeten draaien voor de kosten. Het feit dat je een e-step kunt huren betekent niet dat het ook wettelijk toegestaan is. In Spanje geldt bijvoorbeeld geen verzekeringsplicht. Je draait zelf op voor de kosten. Als je dan iemand het ziekenhuis in rijdt, of erger, kunnen de kosten flink gaan oplopen. 

Schade aan jezelf

Ga je zelf onderuit tijdens het rijden op de step, dan kun je doorgaans terecht bij je reisverzekering. Waar je wel op moet letten is dat bij een reisverzekering vaak maar een deel van de letselschade wordt vergoed en geen gevolgschade. Mocht je dus een aantal weken niet kunnen werken na een val met een e-step, dan kun je dat niet verhalen op de reisverzekering. 

Verstandig huren

Wil je toch de stad verkennen met een e-step, neem dan de verantwoordelijkheid om te controleren of de verhuurder voor een verzekering heeft gezorgd. Check of het verifieerbaar is met een contract, zodat het terug te vinden is. En zit er geen verzekering op, dan kun je er beter voor kiezen om de e-step te laten staan en te voet de stad te verkennen. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-11-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.