Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Een hypotheek afsluiten als zzp'er

Zzp’ers komen relatief eenvoudig aan een hypotheek. Jouw hypotheekadviseur kan helpen.

Zzp’ers hebben gemiddeld meer moeite met het vinden van een geschikte hypotheek. Dat komt mede door grote verschillen bij geldverstrekkers. Hoe ga je hiermee om?

Het is de laatste jaren veel eenvoudiger geworden voor zzp’ers om een hypotheek af te sluiten. Logisch dat geldverstrekkers soepeler worden. Met meer dan één miljoen zzp’ers is het een interessante doelgroep. Er zijn nog wel zeer grote verschillen tussen geldverstrekkers. Zijn jouw resultaten over de voorgaande jaren slechter door corona? Dit heeft invloed bij het aanvragen van een hypotheek.

Hoeveel hypotheek kun je maximaal krijgen op het inkomen?

Online kun je binnen een paar minuten berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen op jouw inkomen. Als je op meerdere websites berekeningen maakt, blijkt dat de verschillen tussen de diverse geldverstrekkers groot zijn. Je moet er niet van opkijken dat je bij de ene bank maximaal 250.000 euro kunt krijgen, en bij een andere bank meer dan 275.000 euro. Dit wordt veroorzaakt doordat de geldverstrekkers eigen voorwaarden hanteren. Daarom kun je beter in gesprek gaan met een hypotheekadviseur en nauwkeurig laten bepalen wat de financiële mogelijkheden zijn.

Ook zzp’ers die nog geen drie jaren actief zijn kunnen een hypotheek afsluiten

Veel zzp’ers zijn nog steeds in de veronderstelling dat ze minimaal over drie jaren de jaarcijfers aan moeten leveren om kans te maken op een hypotheek. De laatste jaren zijn geldverstrekkers hier soepeler in geworden. Ook met cijfers over één of twee jaren zijn er mogelijkheden. Maar de verschillen per geldverstrekker zijn groot. Laat je dus niet afschrikken door een afwijzing van één geldverstrekker. Er zijn voldoende alternatieven.

Zorg voor een startkapitaal

Een huis kopen zonder een startkapitaal gaat je niet lukken. Je kunt namelijk normaal gesproken maximaal nog maar een hypotheek krijgen ter hoogte van honderd procent van de koopsom van het huis. Dit geldt overigens ook voor werknemers. Met een flink bedrag achter de hand krijg je een hypotheek ook eerder afgesloten. Als je bijvoorbeeld 20.000 euro aan hypotheek tekort komt, gaat het kopen wel lukken als je dit deel zelf financiert.

Een financieel slecht jaar door corona kan van invloed zijn

Voor zzp’ers met goede jaarcijfers zal het krijgen van een hypotheek geen probleem zijn. Als een voorgaand jaar slechter jaar is geweest door corona, zal dit effect hebben op de mogelijkheden. Geldverstrekkers zullen in dat geval voorzichtiger zijn met het verstrekken van een hypotheek. Maar laat je hier niet door afschrikken. Je hypotheekadviseur kan voor je bekijken wat de mogelijkheden zijn.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-11-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.