Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zorgverzekering vergelijken - Laat deze kans niet voorbij gaan

In de laatste weken van het jaar kun je kiezen voor een andere zorgverzekering. Laat deze kans niet voorbij gaan.

In de laatste weken van het jaar kun je kiezen voor een andere zorgverzekering. Laat deze kans niet voorbij gaan, want na 1 januari kun je niet eenvoudig meer overstappen. Je kunt geld besparen en de zorgverzekering weer goed afstemmen op de zorgkosten die je in het nieuwe jaar verwacht.

Je kunt kiezen voor een andere basisverzekering en eventueel een aanvullende zorgverzekering. In de basisverzekering zit de meest essentiële zorg, zoals de kosten voor de huisarts, medicijnen en behandelingen in het ziekenhuis. Voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen heb je meestal een aanvullende zorgverzekering nodig. De basisverzekering biedt bij alle verzekeraars dezelfde dekking. De aanvullende verzekeringen stellen de verzekeraars zelf samen, en die verschillen dus ook per verzekeraar. De verzekeraars bepalen hun eigen prijsbeleid. Dit zorgt voor grote verschillen in de premie bij de verschillende verzekeraars.

Kies de zorgverzekering wel verstandig

Voor de zorgverzekering is de kwaliteit van de verzekering belangrijker dan de hoogte van de premie. Je moet voorkomen dat je hoge zorgkosten zelf moet betalen, omdat je een besparing op de premie hebt doorgevoerd. Je kunt overstappen naar een andere zorgverzekering en de kwaliteit van de verzekering waarborgen. Met een goed onderbouwd advies kun je voor het nieuwe jaar de zorg goed op jouw wensen afstemmen en ook nog een maandelijkse besparing doorvoeren. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Hoe eenvoudig is het overstappen naar een andere zorgverzekering?

Overstappen naar een andere zorgverzekering lijkt misschien ingrijpend, maar dat is het juist niet. De verzekeraars regelen onderling de overstap. Je hoeft niet zelf het ziekenhuis waar je onder behandeling bent op de hoogte te stellen. Ook blijf je gewoon bij dezelfde huisarts en apotheek. Er zijn verzekeraars die niet alle ziekenhuizen en andere zorgverleners contracteren. Dat wil zeggen dat je met bepaalde zorgverzekeringen geen volledige keuzevrijheid hebt waar jij je laat behandelen. Deze zorgverzekeringen kunnen wij er uit filteren. 

Ben je nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk kun je veel geld besparen

Jaarlijks stapt minder dan zeven procent van de Nederlanders over naar een andere zorgverzekering. Veruit de meeste Nederlanders zitten nog bij dezelfde zorgverzekeraar als waar ze terecht zijn gekomen bij het invoeren van het huidige zorgstelsel in 2006. Mogelijk is deze verzekeraar een goede keuze, maar laat jouw zorgverzekering in ieder geval even vergelijken. Misschien ben je nu veel te ruim verzekerd of juist te beperkt.

Wij kunnen jouw zorgbehoefte zo goed mogelijk vertalen in een zorgverzekering die daar het goed bij aansluit. Vanaf half november tot 1 januari kun je overstappen. Grijp deze kans om hoge kosten in het nieuwe jaar te voorkomen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-11-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.