Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Welke verzekeringen zijn echt noodzakelijk?

Sommige verzekeringen kun je echt niet zonder. Welke zijn dat?

Het afsluiten van verzekeringen is maatwerk. Het goed verzekeren is namelijk afhankelijk van veel persoonlijke factoren. Welke verzekeringen heb je in ieder geval nodig?

Je wilt jouw bezittingen beschermen en bepaalde risico’s moet je verzekeren omdat je ze niet zelf kunt dragen. Een goed voorbeeld hiervan is een overlijdensrisicoverzekering. Deze keert uit bij overlijden van de verzekerde voor de einddatum. Met deze verzekering kun je gezinsleden beschermen tegen financiële zorgen door het overlijden van jou en van je partner. Kijk ook eens naar je pensioeninkomen. Is dat voldoende om na jouw pensionering van rond te komen? Ook je bezittingen moet je goed verzekeren. Een aantal noodzakelijke schadeverzekeringen lichten we toe.

De opstalverzekering voor het verzekeren van de eigen woning

Een heftige brand waardoor je huis verloren gaat is een grote nachtmerrie. Als het huis niet verzekerd is, heb je een groot probleem. Je bent je huis kwijt, maar de eventuele hypotheek moet je nog steeds aflossen. Daarom kun je het risico maar beter bij een verzekeraar neerleggen. De dekking van de opstalverzekering blijft niet tot alleen brand beperkt. Ook schades door bliksem, inbraak en storm draagt de verzekeraar.

Onderschat de waarde van de spullen in jouw huis niet

Met de inboedelverzekering kun je bezittingen in jouw huis beschermen tegen risico’s als brand en inbraak. Je kunt ook kiezen voor een zeer ruime dekking met de allrisk inboedelverzekering. In deze verzekeringsvorm keert de verzekeraar ook schade uit die je zelf per ongeluk veroorzaakt. Onderschat de noodzaak van de inboedelverzekering niet, want de totale waarde van alles wat in je huis staat is hoog als je nagaat dat je na een brand alles moet vervangen.

De noodzaak van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Door toedoen van jou of door een ander gezinslid kan iemand anders schade oplopen. Het kan gaan om een schade van een paar tientjes, maar het verzekeren doe je voor de risico’s met hoge schadelasten. Je fietst bijvoorbeeld een voetganger omver. Het slachtoffer valt en raakt hierdoor arbeidsongeschikt. De financiële gevolgen van deze actie kunnen in de honderdduizenden euro’s lopen. Zonder een  aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) draag je deze lasten zelf. De schadeclaim kan jou levenslang blijven achtervolgen.

De zorgverzekering is verplicht

Een zorgverzekering kun je en mag je ook niet zonder. Er geldt namelijk een verzekeringsplicht. Per 1 januari kun je jaarlijks jouw zorgverzekering aanpassen of overstappen naar een andere verzekeraar. Met aanvullende verzekeringen kies je voor een ruimere dekking. Je verzekert bijvoorbeeld ook de tandartskosten en de kosten van de fysiotherapeut mee.

Wij hebben een aantal verzekeringen toegelicht, maar er zijn nog meer verzekeringen die noodzakelijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de uitvaartverzekering, de rechtsbijstandsverzekering en de autoverzekering.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-12-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.