Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Belangrijke verzekeringen voor winkeliers

Welke verzekeringen heeft een winkelier in ieder geval nodig?

Niet alle winkeliers hebben dezelfde behoefte aan verzekeringen, maar er zijn wel bepaalde verzekeringen waar je waarschijnlijk niet zonder kunt.

De winkel en alle spullen die erin staan vormen jouw bron van inkomsten. Door een brand verlies je niet alleen je pand en je spullen, maar ook de inkomsten zakken in één keer naar nul. Denk ook goed om het verzekeren van contant geld. Steeds vaker maken consumenten gebruik van het giraal betalen, maar ook de contante betalingen vormen waarschijnlijk nog een groot deel van je omzet. Welke verzekeringen kun je niet zonder?

Een brandverzekering voor het winkelpand

Ben je eigenaar van het pand waarin de winkel is gevestigd? Zorg dan voor een goede brandverzekering. Het worden brandverzekeringen genoemd, maar dergelijke verzekeringen bieden een veel ruimere dekking dan alleen tegen brand. Ook bij stormschade en na een inbraak wil je bijvoorbeeld een vergoeding ontvangen van de verzekeraar. Laat de verzekering het liefst jaarlijks controleren. Het verzekerde bedrag moet namelijk overeenkomen met de herbouwwaarde. Het plaatsen van zonnepanelen heeft bijvoorbeeld ook invloed op de verzekering.

Bedrijfsschade meeverzekeren

Na een omvangrijke schade kun je het herstellen van de schade overlaten aan de verzekeraar, maar daarmee heb je nog geen volledige compensatie voor de geleden schade. Je kunt bijvoorbeeld door brandschade je winkel niet meer openen voor klanten. Hierdoor loop je omzet mis, maar de vaste lasten zoals personeelskosten lopen wel door. Met een bedrijfsschadeverzekering kun je deze financiële gevolgen opvangen.

Heb je de inventaris en de verkoopwaren ook goed verzekerd?

Door een brand of een storm kunnen de spullen in het pand zwaar beschadigd raken. Zet voor jezelf maar eens op een rijtje wat je opnieuw moet investeren in euro’s als een brand alle voorraden, inventaris en losse onderdelen in het magazijn verwoest. Vooral met waardevolle verkoopwaren moet je voorzichtig zijn. Met preventie kun je de kans op een inbraak verkleinen, maar voorkomen kun je het niet.

Moet je contant geld ook verzekeren?

Je kunt contant geld verzekeren. Dat is vooral interessant als je met grote bedragen naar de bank moet om het af te storten. Niet voor alle winkeliers is deze verzekering interessant. Onze adviseur vertelt jou er graag meer over.

Eigen investeringen in het huurpand verzekeren

Huurders van een winkelpand kunnen het verzekeren van het pand overlaten aan de eigenaar. Toch kun je als huurder zelf in het pand investeren. Je laat bijvoorbeeld een nieuwe keuken inbouwen. Hierdoor krijg je een te verzekeren belang. Dat kun je verzekeren onder de noemer huurdersbelang. Door het niet verzekeren loop je het risico dat je bij een schade de eigen investering in het pand niet vergoed krijgt.

Vergeet de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet

Een klant kan in jouw winkel schade oplopen, bijvoorbeeld door een omvallende stelling of door te struikelen over een stuk losliggend tapijt. De kans op een kostbare schade is klein, maar het risico is te groot om het onverzekerd te laten. Of een werknemer maakt een fout waar schade uit ontstaat. Het kan zoiets eenvoudigs zijn als hete thee over een klant laten vallen.

Met de juiste verzekeringen kun jij je focussen op je winkel en wij zorgen ervoor dat je een schadevergoeding krijgt als je toch schade oploopt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 31-01-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.