Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van je woning wordt belangrijker dan ooit. Maar wat zijn de voorwaarden?

In de huidige tijd is verduurzamen van je woning belangrijker dan ooit. Het Nationaal Warmtefonds is opgericht om woningeigenaren te ondersteunen bij de financiering hiervan. Je kunt via dit fonds een renteloze lening tussen de 1.000 en 25.000 euro afsluiten. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden.

Energiebespaarlening met verzamelinkomen tot 48.625 euro

Als je een verzamelinkomen hebt tot maximaal 48.625 euro per jaar, kun je via het Nationaal Warmtefonds renteloos geld lenen via de Energiebespaarlening. Je moet het geleende bedrag besteden aan verduurzaming van je woning zoals spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, zonnepanelen of een warmtepomp.

Energiebespaarlening met hoger verzamelinkomen

Ook als je een hoger verzamelinkomen hebt dan 48.625 euro per jaar kun je de Energiebespaarlening afsluiten. Je betaalt dan wel rente, die per woonplaats verschilt. Sommige provincies bieden een verlaagde rente aan om de lening te stimuleren, andere niet. Raadpleeg de website van het Nationaal Warmtefonds voor de exacte regels in jouw regio.

Hogere Energiebespaarlening voor zeer energiezuinige woning

Als je ervoor kiest om je woning zeer energiezuinig of zelfs energieneutraal te maken, dan is het mogelijk om tot 65.000 euro te lenen via het Nationaal Warmtefonds. Dit geldt voor woningen die bijvoorbeeld energieneutraal worden, dus maximaal evenveel energie verbruiken als op een duurzame manier wordt opgewekt. Hiervoor gelden hoge eisen op het gebied van isolatie, ventilatie en kierdichtheid.

Looptijd van de Energiebespaarlening

De looptijd van de Energiebespaarlening hangt af van het geleende bedrag. Je kunt kiezen uit een looptijd van 7, 10, 15 of 20 jaar, dit is afhankelijk van het bedrag dat je leent:

  • Van 1.000 tot 15.000 euro: keuze uit 7, 10 of 15 jaar
  • Van 15.000 tot 25.000 euro: keuze uit 7, 10, 15 of 20 jaar
  • Boven 25.000 euro: keuze uit 7, 10, 15 of 20 jaar

Er zijn onder bepaalde voorwaarden extra aflossingen mogelijk op de lening.

Energiebesparing en BKR-registratie

Let op dat energiebesparing leidt tot een BKR-registratie. Dit is geen belemmering zolang je de lening op tijd aflost. Echter, het kan invloed hebben op de maximale hypotheek die je kunt afsluiten, omdat BKR geregistreerde leningen kunnen resulteren in een lagere hypotheek.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-03-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.