Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Wat zijn de voordelen om met uitzendkrachten te werken?

Voor je bedrijf kan het flexibel inzetten van uitzendkrachten een gunstig effect hebben. Bij drukte kunnen zij veel werkzaamheden opvangen. Waarom is het inzetten van uitzendkrachten nog meer een goede zet?

Het werken met uitzendkrachten heeft voordelen. Uitzendkrachten zorgen er bijvoorbeeld voor dat je flexibel bent, maar er zijn nog meer voordelen.

Je werknemers zijn je visitekaartje naar de buitenwereld. Het moet zo goed mogelijk geregeld zijn, maar hierbij let je wel goed op de kosten. Personeelskosten hebben namelijk een grote impact op de winst van je onderneming. In rustige tijden of bij economische teruggang wil je liever geen hoge doorlopende personeelskosten als het qua werkaanbod niet noodzakelijk is. Door het werken met uitzendkrachten kun je inspelen op veranderingen. Wat zijn grote voordelen van het werken met uitzendkrachten?

Alleen betalen als er werk verricht moet worden

In de ene week heb je voor veertig uren in de week werk voor een medewerker en in andere weken kan het beperkt blijven tot maar een paar uren. Met uitzendkrachten kun je beter inspelen op veranderende omstandigheden. Een horecaondernemer heeft bij mooi weer bijvoorbeeld meer medewerkers nodig dan op een dag met slecht weer. Met uitzendkrachten kun je hier beter op anticiperen.

Minder administratie met uitzendkrachten

Het uitzendbureau neemt ook werk uit handen. De administratieve druk is lager met uitzendkrachten. Je hoeft ook niet te letten op het aantal contracten dat een medewerker al heeft gehad en bij ziekte regelt het uitzendbureau de verplichtingen die op de werkgever rusten. Het uitzendbureau is namelijk de werkgever.

De werving en selectie is niet jouw probleem

Het vinden van goed personeel is lastig. Een uitzendbureau heeft al mensen in hun bestand met de juiste papieren en met ervaring in jouw branche. Als ze dat niet hebben, zorgen ze voor het vinden van de juiste mensen.

Snel extra mensen in kunnen zetten

Je krijgt bijvoorbeeld een grote opdracht binnen waar tijdsdruk op zit. Via een uitzendbureau kun je relatief snel aan extra hulp komen. Je kunt het aantal uitzendkrachten zo goed mogelijk afstemmen op de omvang van de opdracht. Blijkt later dat je meer mensen nodig hebt? Je kunt via het uitzendbureau snel opschalen of juist mensen weer naar huis sturen als het goed loopt met de opdracht.

Van medewerkers die niet voldoen kun je afscheid nemen

Voor werknemers die je zelf in dienst neemt heb je vaak een proeftijd van een maand. Met flexibele medewerkers kun je mensen die niet voldoen of het werk niet goed aankunnen weer wegsturen, ook na een maand. Hierdoor zit je niet vast aan mensen die niet voldoen aan de wensen of de kwaliteitseisen.

Een nadeel zijn de hoge kosten

Een uitzendbureau moet ook nog verdienen aan het uitzenden van werknemers, dus de kosten per uur zullen gemiddeld hoger zijn dan bij werknemers die je zelf in dienst neemt. Het is een rekensommetje wat voor jouw bedrijf de beste keuze is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-06-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.