Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Past mijn uitvaartverzekering nog bij mij?

Controleer regelmatig of jouw uitvaartverzekering nog bij je wensen en uitvaartkosten past.

Een uitvaartverzekering moet wel afgestemd blijven op de uitvaartkosten en jouw wensen. Waarom is het belangrijk om dit goed te regelen?

Heb je nog een uitvaartverzekering die jouw ouders ooit voor je hebben afgesloten? Grote kans dat de verzekering niet meer goed is afgestemd op de huidige uitvaartkosten. Door een te laag verzekerd bedrag krijgen nabestaanden een rekening voor de kosten die niet betaald worden vanuit de uitvaartverzekering. Er zijn ook uitvaartverzekeringen die geen geld uitkeren, maar diensten verrichten. Ook deze verzekeringen hebben aandacht nodig.

Hoe stem je de uitvaartverzekering af op de wensen en de hoogte van de kosten?

Er zijn uitvaartverzekeringen waarvan het verzekerde bedrag stijgt. Op deze manier blijft het verzekerde bedrag afgestemd op de verwachte uitvaartkosten. Met een verzekering met een vast verzekerd bedrag, kun je er op termijn niet onderuit dat je de hoogte van de uitkering bij overlijden moet aanpassen. Door inflatie verliest de euro aan waarde. Je hebt bijvoorbeeld jaren geleden een bedrag van 5.000 euro verzekerd, omdat deze uitvaartkosten werden verwacht. Dezelfde uitvaart kost tegenwoordig misschien al 9.000 euro. Samen met de adviseur kun je de hoogte van het verzekerde bedrag controleren.

Past de uitvaartverzekering ook bij de uitvaart?

Als je specifieke wensen hebt voor je uitvaart, kun je vooraf de wensen vastleggen en bespreken met je naasten. De kosten kun je hierdoor redelijk inschatten. Of je kiest voor een natura uitvaartverzekering waarin je al keuzes vastlegt. In de natura uitvaartverzekering keert de verzekeraar geen geld uit, maar zorgt ervoor dat de uitvaartwensen worden uitgevoerd. Je kunt de uitvaartverzekering zo goed mogelijk afstemmen op de wensen. Dit is ook prettig voor de nabestaanden na jouw overlijden. Ze weten dan namelijk wat jouw uitvaartwensen zijn.

Waarom kun je niet sparen voor het betalen van de uitvaartkosten?

Je kunt een pot met geld aanleggen voor je nabestaanden in plaats van het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch is het geen volwaardig alternatief. Je weet immers niet wanneer je overlijdt. Door het sparen kun je een kapitaal opbouwen voor het overlijden over tientallen jaren, maar wat als je de pech hebt dat je eerder overlijdt? In dat geval hebben de nabestaanden waarschijnlijk niet voldoende aan het door jou al gespaarde bedrag.

Een aanvullend bedrag verzekeren

Om je uitvaartverzekering weer af te stemmen op de huidige prijzen, kun je een aanvullende uitvaartverzekering afsluiten. In een gesprek met je verzekeringsadviseur kom je erachter wat de beste financiële oplossing is voor het eventuele tekort.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-10-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.