Heeft u een vraag?
Stel hem hier
Leasebedrijven en automerken adverteren vaak met contracten voor vijf jaar, maar is het niet verstandiger om te kiezen voor een kortere looptijd voor private lease
Bij private lease is een looptijd van vijf jaar gebruikelijk. Standaard wordt daarnaast uitgegaan van maximaal 10.000 kilometer per jaar. Rijd je meer kilometers? Geen probleem, maar dan ga je maandelijks wel meer betalen. De leasebedrijven rekenen ook een opslag als je ervoor kiest om de leaseperiode in te korten naar bijvoorbeeld 48 maanden of 36 maanden. De verhoging door een kortere looptijd kan substantieel zijn. Maar toch is het een overweging waard.
Wat zijn de voordelen van een kortere looptijd?
Wat is de boete bij het openbreken van een private lease contract?
Het leasebedrijf baseert het maandtarief op het contract. Bij het tussentijds openbreken van het contract loopt het leasebedrijf inkomsten mis. Je kunt tussentijds dus niet zomaar onder het contract uit. De hoogte van de kosten is sterk afhankelijk van de resterende looptijd en de hoogte van de cataloguswaarde van de auto. Leasebedrijven maken vaak onderscheid tussen het openbreken van het contract in het eerste jaar of in de periode erna. In het eerste jaar kun je bijvoorbeeld gewoon niet onder het contract uit. In de rest van de periode betaal je bijvoorbeeld 30 procent van het tarief door. Maar vaak hanteren leasebedrijven ook hogere bedragen die ze berekenen met ingewikkelde formules.
Houd bij het kiezen voor private lease ook rekening met financieel slechtere tijden. Zijn de maandlasten ook nog op te brengen bij het zakken van het inkomen? Verdiep je ook in de voorwaarden. Wat is de regeling als je bijvoorbeeld door werkloosheid de maandlasten niet meer kunt dragen?
Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd
op 14-11-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld.
Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van
de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.