Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zzp'er - Tips voor het nieuwe jaar

Begin 2024 goed als zzp'er: haal fiscaal voordeel en verminder stress met onze tips.

Je leest vaak tips om het oude jaar goed af te sluiten, maar 2024 goed beginnen is ook belangrijk. Wat maakt een goede start?

Het nieuwe jaar is begonnen. Het is ook een nieuw belastingjaar, met op bepaalde vlakken gewijzigde regels. De zelfstandigenaftrek is bijvoorbeeld lager, maar de belasting over het inkomen gaat juist gunstiger uitpakken. Lees onze tips voor een vliegende start in 2024.

Stel de administratie niet uit tot april

Je hebt tot 1 mei de tijd voor de aangifte over het belastingjaar 2023. Het voorbereiden hierop is niet de leukste klus, maar het moet wel gebeuren. Als je ook nog uitstel aanvraagt, kun je de aangifte zelfs tot september uitstellen, maar waarschijnlijk heb je het dan ook druk. Heb je tijd over in de maanden januari en februari? Zet gelijk je schouders eronder en begin met de administratie. Langer uitstellen zorgt er namelijk ook voor dat je bepaalde uitgaven niet meer goed in je herinnering hebt en deze vervolgens verkeerd inboekt.

Maak een plan voor pensioenopbouw in 2024

Het jaarlijks opbouwen van een aanvulling op het pensioen wordt vaak uitgesteld tot het einde van het jaar. Het gevaar hiervan is dat er op dat moment weer andere prioriteiten liggen. Begin 2024 goed en maak voor jezelf een plan voor het opbouwen van een pensioenkapitaal. Leg bijvoorbeeld maandelijks een bedrag opzij en stort dit één keer per kwartaal in een lijfrentevoorziening. Wij kunnen je meer vertellen over het opbouwen van een kapitaal ter aanvulling op het pensioen.

Verdiep je eens in de fiscale mogelijkheden

Er zijn fiscale mogelijkheden om de belastingheffing zo laag mogelijk te houden, maar je moet het bestaan van deze opties wel kennen. Plan voor jezelf eens een ochtend in om je in te lezen in de fiscale kansen. Wist je bijvoorbeeld dat je op grote investeringen in één keer een groot deel kunt afschrijven in de administratie? Dat geeft een interessante aftrekpost. Werkt jouw partner ook mee in jouw bedrijf? Misschien kun je in aanmerking voor de meewerkaftrek? Je hoeft er zelf geen specialist in worden, maar met kennis van zaken kun je de boekhouder op een goed spoor brengen.

Verwacht je een laag inkomen in 2024?

Met de kleine ondernemersregeling kun je een belastingvoordeel behalen. Met een omzet tot 20.000 euro kun je vrijstelling krijgen voor het heffen en afdragen van btw. Zzp’ers met een sterk wisselend inkomen kunnen ook de optie van het middelen met de boekhouder of de accountant bespreken. Hierbij kun je de heffing in de jaren met de hogere inkomsten dempen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-01-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.