Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Een goed begin van 2024 - Controleer je verzekeringen

Begin het nieuwe jaar goed met voornemens voor zowel je gezondheid als financiën.

Je verzekeringen hebben aandacht nodig. Begin het nieuwe jaar goed en spreek jouw verzekeringen door met jouw verzekeringsadviseur.

Is het al enige tijd geleden dat je samen met jouw adviseur de verzekeringen hebt doorgenomen? Dan is het tijd voor een afspraak voor een adviesgesprek. In een half uurtje tot een uur kunnen we alle verzekeringen tegen het licht houden en bepalen of de verzekeringen nog voldoen. We kijken ook gelijk of het beter en goedkoper kan.

Je weet niet wat 2024 je brengt

Door het verzekeren leg je financiële risico’s bij een verzekeraar neer. Je weet niet wat er in 2024 gaat gebeuren, maar met de juiste verzekeringen voor nauwkeurig vastgestelde verzekerde bedragen kun je voorkomen dat bijvoorbeeld je huis onderverzekerd is na een brand. Je kunt ook te ruim verzekerd zijn. Je hebt bijvoorbeeld nog een caravan verzekerd die je niet meer hebt of je oudere auto is veel te ruim verzekerd. Na een gesprek met je verzekeringsadviseur ben je weer goed verzekerd.

Hoeveel heb je te besteden na jouw pensionering?

Je kunt nu indicatief vaststellen hoeveel je na jouw pensioendatum te besteden krijgt. Je inkomen bestaat na pensionering in ieder geval uit een AOW-uitkering en mogelijk daarnaast nog een aanvullend pensioen. De meeste mensen hebben een pensioentekort, maar gelukkig is er iets tegen te doen. Door het opbouwen van een aanvullend pensioen kun je toch zorgen voor een financieel goede oude dag. Dit kun je op je eigen tempo doen door bijvoorbeeld een lijfrentepensioen op te bouwen. Jouw adviseur kan jou hierin adviseren.

Ben je niet in Nederland geboren?

Als je altijd in Nederland hebt gewoond, heb je recht op een volledige AOW-uitkering. Nederlanders die niet hun hele leven in Nederland hebben gewoond, hebben mogelijk geen recht op een volwaardige AOW-uitkering. Dit financiële tekort is op te vangen tijdens de werkzame periode, maar begin er wel op tijd mee. Je kunt vanaf je 60e geen groot tekort meer inlopen.

Verzeker ook de gevaren van het jong overlijden

Je pensioen moet goed geregeld zijn, maar houd ook rekening met het scenario dat je jouw pensioen niet haalt. Het te jong overlijden zorgt vaak voor geldzorgen voor degenen die je achterlaat. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je zorgen voor een eenmalige uitkering waarmee de hypotheek grotendeels kan worden afbetaald. Of het gezin houdt geld achter de hand om een teruggang in inkomen op te vangen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-01-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.