Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6403325
  • info@direct-office.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Reisverzekering - Verzeker je de medische kosten mee?

Kun je beter kiezen voor een aanvullende zorgverzekering of voor een reisverzekering met medische dekking?

Je (basis-) zorgverzekering biedt weliswaar een wereldwijde dekking, maar kent toch een aantal vervelende beperkingen. De reisverzekering kan dan uitkomst bieden.

Een reisverzekering afsluiten is natuurlijk altijd aan te raden als je op vakantie gaat. Optioneel kan je ook de medische kosten meeverzekeren, maar is het ook noodzakelijk? In de zorgverzekering zijn toch de buitenlandse zorgkosten meeverzekerd?

Wat kun je van de zorgverzekering verwachten in het buitenland?

Op de zorgverzekering kan je ook in het buitenland op vertrouwen, maar er zijn uitzonderingen. Als de medische zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland, kan je van de zorgverzekeraar wel een rekening krijgen voor een deel van die buitenlandse zorgkosten. De verzekeraar vergoedt namelijk de kosten tot het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Een bepaalde medische behandeling kost bijvoorbeeld in Nederland 1.000 euro. Als je in het buitenland met spoed dezelfde medische behandeling nodig hebt, vergoedt de verzekeraar die kosten, maar zal de vergoeding dan wel beperken tot die 1.000 euro. Het meerdere betaal je zelf.

De medische kosten in de reisverzekering meenemen

Het verzekeren van de buitenlandse zorgkosten is in de meeste reisverzekeringen optioneel. Als je in de zorgverzekering geen volledige dekking hebt, kun je het probleem ondervangen door het meeverzekeren van de medische kosten in de reisverzekering. Zo voorkom je dat je speciaal voor de medische kosten in het buitenland een losse aanvullende zorgverzekering moet afsluiten.

Neem geen risico met het verzekeren van de medische zorg

De medische zorg in landen als de Verenigde Staten en Canada is duur in vergelijking met Nederland, maar ook in Europese landen kun je tegen hoge medische kosten aanlopen. Want er zijn meerdere landen waar je voor spoedeisende zorg naar een privékliniek wordt gebracht. En daar liggen de kosten vaak beduidend hoger dan in Nederland gebruikelijk is. Neem dus geen risico met het verzekeren van de zorg en kies voor een 100 procent dekking van de kosten.

Waarom toch kiezen voor het verzekeren in de reisverzekering?

Ga je op wintersport om te skiën? Dan is er een extra reden om te kiezen voor het verzekeren van de medische kosten in de reisverzekering. Wist je dat bijvoorbeeld de kosten van een reddingsactie met een helikopter of als je via een reddingsbrigade van de piste wordt gehaald niet verzekerd zijn in de zorgverzekering? Ook niet met de aanvullende zorgverzekering. Daarom een reisverzekering inclusief medische kostendekking! 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-01-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.